Uusi taivaskamera Härkämäelle

Kassiopeian jäsenten Ville Miettisen ja Erik Pirtalan omistamaan Pilvilinna -etäobservatorioon on asennettu uusi taivaskamera. Kameran resoluutio on kuusi megapixeliä ja se tuottaa värikuvaa seuran verkkosivuille muutaman minuutin viiveellä reaaliajasta. Kameran tolppaa on kallistettu hieman jotta pohjoinen horisontti näkyy paremmin revontulien havaitsemista ajatellen. Lähitulevaisuudessa koitetaan saada myös automaattinen tunnistus tulipallohavainnoille käyttöön, mutta tämä vaatii vielä testausta ohjelmistopuolella.

Myöskin Pilvilinnan sääaseman data on julkaistu samaan paikkaan. Sieltä saa tietoonsa ilmanpaineen, lämpötilan, kosteuden ja kastepisteen sekä graafisen käyrän joka näyttää kuluneen 2 vuorokauden arvot. Säätiedot päivittyvät viiden minuutin välein. Kummatkin laitteet ovat yksityisomistuksessa, mutta seura on saanut niistä tulevan datan verkkosivuilleen käyttöön ilmaiseksi jotta muutkin mäellä asioivat saavat tietoa havainto-olosuhteista.

Taivaskameran kuvaa ja säätietoja pääset katsomaan osoitteesta: www.kassiopeia.net/pilvilinna

Bookmark the permalink.

Comments are closed.