Kaukoputkikurssi

Kaukoputkikurssin kuvaus

Warkauden Kassiopeia on järjestänyt kaukoputkikursseja vuodesta 2003 lähtien, noin parin vuoden välein. Kurssi on tarkoitettu kaikille jotka ovat kiinnostuneet kaukoputkista ja niiden käytön opettelusta. Kurssilla tulevat tutuksi itse kaukoputkien lisäksi myös erilaiset lisälaitteet aina suodattimista robottijalustoihin. Kurssi pyritään toteuttamaan aina kun halukkaita osanottajia on riittävästi. Kurssi on ns. intensiivikurssi eli se pidetään yhden viikonlopun aikana pääasiallisesti Härkämäen observatoriolla. Kurssille osallistujille ei ole mitään esitietovaatimuksia sillä kurssi aloitetaan aivan perusteista. Kurssin pitävät aktiivisista havaintoryhmäläisistä koottu tiimi. Kurssin tarkempi aikataulu ja toteutuminen ilmoitetaan kassiopeia -listalla ja yhdistyksen internetsivujen uutisissa.

Huom! Tämän kurssin suorittamien ja ns. kaukoputken käyttäjän kokeen hyväksytty suorittaminen ovat vaatimuksena sille, että pääsee käyttämään itsenäisesti Härkämäen observatorion laitteistoa.

Kaukoputken käyttäjänkoetta ei ole pakko suorittaa, vaikka ottaisi osaa kurssille. Kaukoputken käyttäjän koe järjestetään noin kahden viikon kuluttua itse kurssin päättymisestä. Koe on myös mahdollista suorittaa muulloinkin, mutta siitä on sovittava hyvissä ajoin etukäteen.

 

Comments are closed.