FAQ

Jos sinulla on jotakin kysyttävää yhdistyksestämme ja/tai Härkämäen observatoriosta, niin katsasta alla olevat kysymykset ja niiden vastaukset, jos niiden joukossa olisi vaikka se sinua askarruttava kysymys. Jos kysymykseesi ei löydy vastausta alta, niin ota yhteyttä. Pyrimme vastaamaan sinulle mahdollisimman pikaisesti.

K: Olen tähtitieteellinen yhdistys Ursan jäsen. Olenko samalla myös Warkauden Kassiopeian jäsen?
V: Et ole. Jotta voit nauttia Warkauden Kassiopeian jäseneduista, täytyy sinun liittyä yhdistykseen.

K: Järjestääkö tähtitieteellinen yhdistys Ursa havaintoiltoja Varkaudessa?
V: Ei järjestä. Warkauden Kassiopeia ry. järjestää havaintoiltoja Härkämäen observatoriolla talvikuukausina pääsääntöisesti lauantaisin.

K: Haluan ostaa kaukoputken. Minkälaisen kaukoputken ostan?
V: Ennen kuin hankit kaukoputken käy testaamassa mm. havaintoillassa erilaisia kaukoputkia. Näin saat tuntuman siitä mikä voisi olla sinulle sopiva kaukoputki. Tämän jälkeen voit suunnata mm. T&A:n  foorumille  ja lukea mitä mielipiteitä eri kaukoputkista on annettu.

K: Järjestääkö Warkauden Kassiopeia ry. koulutusta tai kursseja?
V: Kyllä järjestää. Warkauden Kassiopeia ry. järjestää vuosittain muutamia kursseja (mm. kaukoputkikurssi ja CCD –kuvauskurssi) pääsääntöisesti  Härkämäen observatoriolla.

K: Olen ostanut kaukoputken, mutta en osaa oikein käyttää sitä. Voinko saada opastusta kaukoputken käytöstä?
V: Kyllä voit. Warkauden Kassiopeia ry. järjestää vuosittain kaukoputkikurssin jossa käydään perusteellisesti läpi kaukoputken ja niiden käyttö. Voit myös ottaa kaukoputkesi mukaan havaintoiltoihin ja saada siellä pikaopastusta kaukoputkesi käytöstä.

K: En tunne tähtitaivasta kovinkaan hyvin. Voinko saada opastusta tässä asiassa?
V: Kyllä voit. Aktiiviharrastajamme neuvovat sinua miellään mm. havaintoilloissa ja kaikkiin kysymyksiin pyritään vastaamaan.

K: Voinko mennä Härkämäelle havaitsemaan ”omin luvin”?
V: Härkämäen alue on avoin kaikille Warkauden Kassiopeian jäsenille ja alueella voi havainnoida aivan vapaasti.

K: Kuinka pääsen käyttämään Härkämäen observatorion laitteita itse?
V: Härkämäen observatorion laitteita pääsee käyttämään, kun on suorittanut ns. kaukoputken käyttäjänkokeen hyväksytysti. Koe järjestettään jokaisen kaukoputkikurssin päätteeksi ja erikseen sovittaessa myös muulloin. Ennen havaintolaitteiden itsenäistä käyttöä täytyy käyttäjänkokeen hyväksytysti suorittaneiden antaa näyttöä osaamisestaan. Tämä tapahtuu harjoittelemalla havainnointia muiden aktiivien mukana ja olemalla säännöllisesti mukana toiminnassa.

K: Voisiko Warkauden Kassiopeia ry. suomentaa tähtikarttoja ja muuta vieraskielistä materiaalia tai ohjelmia?
V: Warkauden Kassiopeia ry. on yhdistys joka toimii täysin harrastuspohjalla. Tämän vuoksi yhdistyksellä ei ole ylimääräisiä resursseja käytettävissään mm.  juuri suomennustehtävin.

K: En ole aktiivinen havaitsija, mutta haluaisin tukea yhdistystä. Kunka tämä onnistuu?
V: Yhdistys järjestää vuodessa useita tapahtumia, niin Härkämäellä kuin muuallakin Varkauden alueella. Näiden tapahtumien järjestämisessä tarvitaan talkoovoimia ja kaikki apu on tervetullutta. Myös rahallista tukea voi antaa yhdistykselle mm. lahjoituksin.

K: Kuinka saan parhaiten ja nopeimmin tietoa Warkauden Kassiopeian toiminnasta?
V: Nopeimmin tietoa toiminnastamme saat mm. seuraamalla aktiivisesti kotisivujemme uutisia ja kalenteria. Niiden kautta saat varmimmin tietoa yhdistyksen järjestämistä tapahtumista. Myös paikallislehtien menopalstoilla on ilmoituksia tapahtumistamme.

K: Haluaisin järjestää illanvieton ystävilleni. Voinko vuokrata Härkämäen observatorion tiloja tätä varten?
V: Kyllä voit. Warkauden Kassiopeia ry. vuokraa Härkämäen observatorion tiloja myös yksityisille henkilöille. Vuokra-asioissa ota yhteyttä tähtitorninhoitajaamme (katso yhteystiedot) hyvissä ajoin varmistaaksesi varauksesi. Vuokrattavat tilat ovat laavu ja kota. Lisäksi voi ostaa havaintonäytöksen säävarauksella.

Comments are closed.