Härkämäen observatorio siirtyy 16-tuumaisten sarjaan

Warkauden Kassiopeia ry:n observatorioon asennetaan pian uusi Meaden 16″ ACF kaukoputkiosa. Putki saapui Saksasta tänään vapunaattona 30.4.2015. Putken pääpeili on 40 cm läpimittainen ja putki on Meaden ACF-tyyppiä eli Advanced Coma Free, joten putken terävyys on parempi laajemmalla kuvakentän alueella kuin perinteisessä SC-tyypissä. Putkeen asennetaan uusi OPTEC 2″ TCF fokusointilaite, joka säätää tarkkuuden putken lämpötilan mukaan. Putki laitetaan nykyiseen Paramount ME jalustaan. Hyvin palvellut Celestron C-14 SC-putki jää odottamaan uutta käyttöä (lähi)tulevaisuudessa.

Uuden Meaden asennustyöt tehdään viikonlopun aikana. Ehkä vielä tänä keväänä saadaan uudella putkella ensivalon näkymät ja ehkä kuvatkin.

Hankinnan kokonaisarvo oli 11 400 euroa fokusointilaitteen kanssa. Suuri kiitos putkeen saadusta 10 000 euron apurahasta Jenny ja Antti Wihurin  rahastolta.

Meade16_acf_ota

Bookmark the permalink.

3 Responses to Härkämäen observatorio siirtyy 16-tuumaisten sarjaan