Ad Astra 1/2015 – Härkämäen observatorio taas esillä EPSC:ssä

Härkämäen observatorio taas esillä EPSC:ssä

Harri Haukka

Kuten aikaisemmista Ad Astra -lehdistä olette voineet lukea, on Härkämäen observatorio osallistunut EPSC (European Planetary Science Congress) -konferensiin vuodesta 2009 lähtien. Vuonna 2014 EPSC pidettiin Portugalissa, Estorilissa, syyskuun alussa ja Härkämäen havainnot olivat jälleen esillä.

Vuoden 2014 konferenssi teki kuitenkin poikkeuksen aiempiin, koska tällä kertaa Härkämäen observatoriolla ei ollut omaa posteria (julistetta) jota esitellä tai puhetta, vaan olimme osana Ursan Suomen havaintotorniverkon posteria. Syy tähän on se, että allekirjoittaneella ei ollut mahdollisuutta osallistua konferenssiin ja päätimme yhdistää voimamme Ursassa vaikuttavan Veikko Mäkelän kanssa yhteisen posterin muodossa.

Kaikesta päätelleen yhteinen posterimme oli yksi harvoja harrastajien postereita konferensissa, mikä oli sääli, sillä harrastajilla olisi paljon annettavaa Eurooppalaiselle tähtitieteen tutkimukselle. Ehkäpä syynä vähäiseen harrastajien osanottoon oli matkakustannukset Portugaliin. Aikaisempina vuosina kun EPSC on ollut mm. Lontoossa ja Nantesissa, joihin on hieman edullisempaa matkustaa Keski-Euroopan maista.

Vuoden 2015 EPSC on toista kertaa Nantesissa totuttuun tapaan syyskuussa ja toivottavasti tälläkin kertaa Härkämäen observatorio on esillä. Lopullisesti tämä selviää myöhemmin keväällä, kun esityksien tiivistelmät pitää lähtettää järjestäjille.

Lisätietoa EPSC 2014:sta löytyy http://epsc2014.eu/

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.