Nova Cygni 2014

Havaintotunnit käyvät jo vähiin, eikä oikeasti pimeää hetkeä yön aikana enää ole mutta lähdin kokeilemaan miten huhtikuussa löydetty Joutsenen nova vielä erottuisi kameraoptiikalla.

Nova Cygni 2014 Kuva: Jari Juutilainen

Nova Cygni 2014
Kuva: Jari Juutilainen

Nova erottui edelleen ihan yksittäisessä valotuksessakin mutta tuohon on pinottu 40 x 1,3 sekunnin valotukset, jotta näki hieman kuinka himmeitä kohteita vielä vaalenevasta taustataivaasta erottaa. Itse novan kirkkaus on edelleen noin 10 magnitudia.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.