Cygnus-kesätapahtuma 17.-20.7. Mäntsälässä

Ursan vuosittainen tähtiharrastajien kesätapahtuma, Cygnus, järjestetään tänä vuonna 17.-20.7. Mäntsälässä Leiriniemen leirikeskuksessa. Paikallisena järjestäjänä toimii Keski-Uudenmaan Altair. Cygnuksen nettisivut on nyt avattu ja sieltä löytyy lisätietoa mm. majoituksesta, ajo-ohjeet, karttoja ja paljon muuta. Kannattaa siis jo tässä vaiheessa tsekata sivut. Ilmoittautuminen ei ole vielä auennut, mutta se tapahtunee ihan lähiaikoina. Ohessa vielä lainaus siitä mikä Cygnus on, jos tapahtuma ei ole tuttu entuudestaan. Cygnus järjestetään vuosittain vaihtuvalla paikkakunnalla yhdessä paikallisen tähtiharrastusyhdistyksen kanssa. Tapahtuman ajankohdaksi on vakiintunut heinäkuun toinen puolisko tai elokuun alku ja tapahtuma kestää torstaista sunnuntaihin. Cygnuksen osanottajat koostuvat kaiken ikäisistä ja kaikentasoisen harrastustaustan ihmisistä. Yhteistä on kiinnostus tähtitieteen harrastamiseen.

Pääohjelmana leirillä ovat harrastusjaostojen ja -ryhmien tapaamiset sekä yleisöesitelmät. Jaostot yleensä esittelevät vuoden aikana tapahtuneita asioita ja suunnittelevat tulevaa toimintaa. Cygnuksen tunnelma on yleensä rento. Perinteisiin aktiviteetteihin kuuluvat yleensä lentopallo, makkaran paisto nuotion ääressä ja saunominen.”

Kaukoputkia Varkauden Cygnuksella vuonna 2008. Kuva: Riitta Vähävihu.

Kaukoputkia Varkauden Cygnuksella vuonna 2008. Kuva: Riitta Vähävihu.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.