Härkämäki jälleen mukana EPSC:ssä

Härkämäen observatorion havaintotyötä esitellään jälleen kerran vuosittain järjestettävässä EPSC (European Planetary Science Congress) -konferenssissa joka tänä vuonna järjestetään 7.-12.9. Estorillissa, Portugalissa. Tänä vuonna järjestäjät pyysivät harrastajilta mm. esitelmiä eksoplaneetosta ja niiden havaitsemisesta ja sehän sopii Härkämäen observatoriolle todella hyvin. Onhan Härkämäellä havaittu jo vuosia eksoplaneettoja ja mitattu niiden valokäyriä.

Yleensä observatorion toimintaa on esitelty posterin (julisteen) muodossa, poikkeuksena vuosi 2011 jolloin jäsenemme Tuomo Salmi piti esitelmän Nantesissa, Ranskassa. Tällä kertaa olisi tarkoitus toistamiseen esitellä Härkämäkeä konferessiyleisölle ihan esitelmän muodossa. Otsikkona on tällä kertaa “Taurus Hill Observatory Exoplanet Observations“.

Aiempien vuosien tapaan olisi allekirjoittaneen tarkoitus kirjoitella koko konferenssin ajan säännöllisiä “raportteja” Avaruusinsinööri-blogiin ja uutuutena myös videoida tapahtumaa Kassiopeian YouTube-kanavalle. Ohessa vielä ensimmäinen sivu tiivistelmästä jonka lähetimme.

Härkämäen EPSC 2014 -tiivistelmän ensimmäinen sivu.

Härkämäen EPSC 2014 -tiivistelmän ensimmäinen sivu.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.