Haloja taivaskameran kuvissa

Viimeöisistä taivaskameran kuvista löytyi pari haloakin.

Laskeva Kuu kello 3:17 teki kuviin komean 22 asteen kaaren. Oletettavasti koko rengas olisi näkynyt, jos se ei olisi jo laskenut osittain horisontin ja puiden taakse.

22 asteen kaari

22 asteen kaari

Toinen haloilmiö onkin sitten hieman hankalampi erottaa

Jupiterin aiheuttama halo?

Jupiterin aiheuttama halo?


Tuossa Jupiterin vasemmalla puolella on kirkastumaa, jota on yritetty pinota neljästä eri valotuksesta paremmin esiin mutta samalla sen kaarevuus katosi. Mustavalkokuvasta on vaikea lähteä arvailemaan onko kyseessä haloilmiö vaiko Jupiterin kehän aiheuttama kirkastuma pilvissä.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.