Geminidit jäivät pilvien taakse

Tietoliikenneyhteyksien toimimattomuuden vuoksi emme saaneet Härkämäen taivaskameraa kuvaamaan 13.-14.12. välistä yötä, jolloin Geminidit näkyivät Suomessa parhaiten. Havaintoillan vetäjä oli kuitenkin laittanut taivaskameran kuvaamaan 14.-15.12. väliseksi yöksi ja saanut samalla korjattua yhteysongelman, joten kävin juuri läpi yön kuvat.

Ainoa kameralle tarttunut Geminidi:

Kello 21:08

Kello 21:08

Meteori merkattu kuvaan nuolella.

Loppuyö sitten olikin pelkkää pilvilauttaa.

Itse sain 13.-14.12. välisenä yönä jokusen Geminidin kuviin Tampereella:
http://www.pimennysmatkaaja.fi/2013/12/14/aamutaivaan-geminideja/
http://www.pimennysmatkaaja.fi/2013/12/13/esimakua-geminideista/

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.