Perseidejä pilvien välistä

Perseidien maksimi on maanantaina 12.8. illalla, mutta selkeillä säillä meteoreja on voinut nähdä jo ennen maksimia. Härkämäen observatorion kokotaivaskamera (All Sky -kamera) on mitä oivallisin kamera meteorien kuvaamiseen. 11.-12.8. välisenä yönä oli muutamia aukkoja taivaalla joista taivaskamera kuvasi muutaman perseidin. Ohessa on yksi kuva jota on käsitelty parilla tavalla jotta himmeät perseidit tulisivat näkyviin. Tässä kuvassa näkyy kaksi meteoria, mutta valitettavan himmeästi. Syy tähän on se, että taivas ei ollut kuvaushetkellä kokonaan selkeä ja taustataivaan tummuuskin oli aika huono.

Sääennusteet eivät lupaile maksimille kovin hyvää säätä Varkauden alueelle, mutta jos pilvien välissä on aukkoja, kannattaa ehdottomasti suunnata joksikin aikaa katseet taivaalle.

Kuvien käsittelystä on vastannut Jari Juutilainen.

Härkämäen All Sky -kameran kuvaamia perseidejä.

Härkämäen All Sky -kameran kuvaamia perseidejä.

Härkämäen All Sky -kameran kuva vaaleampana.

Härkämäen All Sky -kameran kuva vaaleampana.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.