Nova Delphini 2013

Muutama päivä sitten delfiinin tähtikuviossa alkoi kirkastumaan räjähtänyt tähti, eli nova. Nyt kyseinen nova on saavuttavanut jo niin suuren kirkkauden, että se on havaittavissa etelätaivaalla paljain silmin. Mittausten mukaan novan kirkkaus on jo 4 magnitudia.

Nova Delphini 2013 kuvattuna Härkämäellä. Kuva: Jari Juutilainen

Nova Delphini 2013 kuvattuna Härkämäellä.
Kuva: Jari Juutilainen

Lisää kuvia Novasta löytyy huomenna aamupäivän aikana blogistani pimennysmatkaaja.fi

Jos haluat bongata itsekin novan taivaalta, niin tässä linkki Sky & Telescope -lehden etsintäkarttaan. (Kartta)

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.