Perseidien meteoriparvi 11.-13.8.

Perseidit on yksi vuoden näyttävimmistä meteoriparvista. Perseidien aktiivisin vaihe osuu tänä vuonna ensi maanantaille 12.9., mutta tähdenlentoja kannattaa tiirailla, sään niin salliessa, kolmena yönä 11.-12.8., 12.-13.8. ja 13.-14.8. Parhaimmillaan voi näkyä näkyä jopa 60 tähdenlentoa tunnissa.

Tänä vuonna meteoriparven maksimi osuu poikkeuksellisesti pimeälle ajalle eikä Kuukaan haittaa havaintoja. Meteoriparven aktiivisin vaihe on tarkalleen ottaen maanantaina 12.8. kello 21.30 – 23.45. Kannattaa siis suunnata ko. öinä katseet taivaalle.

Perseidi vuonna 2007. Kuva: Harri Haukka.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.