Aurinkopäivää vietettiin helteisessä säässä

Härkämäen observatorion III Aurinkopäivä vietettiin nimensä mukaisesti helteisessä auringonpaisteessa. Tapahtuma on ajoitettu kangaslampilaislähtöisen professori V.A. Heiskasen syntymäpäivän läheisyyteen. Tänä vuonna kerhotalon viereen saatiin pystytettyä Heiskasesta kertova opastaulu. Heiskasen tiedepolku on myös hyvää vauhtia valmistumassa.

Aurinkoa päästiin katselemaan kodan terassilla tavallisella kaukoputkella ja kerhotalon vieressä aurinkokaukoputkella. Monta auringonpilkkua ja useita soihtuja oli näkyvissä. Kerhotalon salissa saatiin kuulla Markku Nissisen ja Johanna Torpan korkeatasoiset esitelmät. Esitelmien aiheet sopivat hienosti päivän teemaan – Markku kertoi komeetta Holmesista ja Johanna Aurinkokunnan pienkappaleista. Päivän aikana yleisö pääsi tutustumaan myös tähtitorniin ja apurakennukseen.

Tapahtuma veti väkeä tänä vuonna noin 40 henkeä, mikä oli jonkin verran vähemmän kuin vuosi sitten. Tapahtumaa pyritään kehittämään ja jatkamaan perinnettä myös tulevina vuosina.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.