Superkuu loisti Varkaudenkin taivaalla

Perigeumin, eli ratansa Maata lähinnä olevan pisteen saavuttanut täysikuu loisti Juhannuksen aikaan myös Varkaudenkin taivaalla. Perigeekuu, eli niin sanottu Superkuu on 10% suurempi ja 16% kirkkaampi kuin ratansa Maata kauimmaisessa pisteessä oleva täysikuu, eli apogeekuu. Todellisuudessa Kuun koko vaihtelee ainoastaan noin 3 kaariminuuttia, joten on käytännössä lähes mahdotonta erottaa onko Kuu ratansa lähimmässä vaiko kaukaisimmassa pisteessä.

Superkuu 2013 Kuva: Jari Juutilainen, 23.6.2013 Kangaslampi

Superkuu 2013
Kuva: Jari Juutilainen, 23.6.2013 Kangaslampi

Superkuu 2013 Kuva: Jari Juutilainen, 23.6.2013 Kangaslampi

Superkuu 2013
Kuva: Jari Juutilainen, 23.6.2013 Kangaslampi

Lisää kuvia ja kuvien taustaa lötyy allekirjoittaneen havaintoblogista: Pimennysmatkaaja.fi

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.