Cygnus tähtiharrastajien kesätapaaminen 25.-28.7.

Ursan perinteinen tähtiharrastajien kesätapaaminen eli Cygnus järjestetään tänä vuonna Vihdissä 25.-28.7. Tänäkin vuonna ohjelma on erittäin monipuolinen tarjoten vähän kaikea kaikille. Tänä vuonna uutuutena Cygnuksella ovat ns. minityöpajat joissa perehdytään yhteen aiheeseen syvällisemmin. Lisäksi tänä vuonna Cygnuksella jaetaan Stella Arcti -palkinnot. Edellisen kerran ne jaettiin Cygnuksen yhteydessä vuonna 2007 jolloin palkittavina olivat muuten mm. Kassiopeialaiset Markku Nissinen ja Veli-Pekka Hentunen. Normaalisti Stella Arctit jaetaan tähtipäivien yhteydessä keväällä, mutta koska tänä vuonna ei järjestetty tähtipäiviä, niin palkinnot päätettiin jakaa Cygnuksen yhteydessä.

Vihdin Cygnuksen yhteydessä voi myös käydä vierailemassa Tytyrin kaivosmuseossa torstaina 25. päivä jolloin ko. kohteeseen järjestetään yhteisretki. Aikaisempina vuosina torstaina on vierailtu paikallisella tähtitornilla tai observatoriolla, mutta tänä vuonna kokeillaan siis retkeä johonkin lähialueen mielenkiintoiseen matkailukohteeseen. Tytyrin retki onkin oiva tapa aloittaa Cygnus. Observatoriovierailua ei ole kuitenkaan unohdettu tälläkään kertaa, vaan Kirkkonummen komeetan Volsin observatorioon pääsee tutustumaan sunnuntaina 28. päivä.

Cygnuksen ilmoittautuminen on nyt avattu ja toivottavasti mahdollisimman moni kassiopeialainenkin saapuu taas viettämään mukavia tähtiharrastushetkiä kanssaharrastajien kanssa. Tervetuloa siis Cygnukselle!

PS: Cygnuksen tämänvuotisen logon suunnittelusta ovat muuten vastanneet kassiopeialaiset Jari Juutilainen ja Harri Haukka.

Cygnus 2013 -logo. Jari Juutilainen ja Harri Haukka.

Cygnus 2013 -logo. Jari Juutilainen ja Harri Haukka.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.