Kassiopeialle oma Twitter-tili.

Warkauden Kassiopeialle on perustettu oma Twitter-tili joka löytyy Twitteristä hakusanalla @WKassiopeia tai suoraan osoitteesta https://twitter.com/WKassiopeia. Tili perustettiin pikatiedotteita varten. Siinä missä uutisssa voidaan uutisoida tulevia tai jo tapahtuneita asioita (havaintoja, tapahtumia, yms.), niin Twitterissä on tarkoitus ilmoitella  juuri-nyt-tapahtuvia asioita. Näitä ovat esimerkiksi havaintoillat, revontulien näkyminen tai mitä muuta juuri sillä hetkellä tapahtuu joka saattaisi kiinnostaa Kassiopeian jäsenistöä.

Ensimmäisenä Twitteriä olisi tarkoitus hyödyntää juuri havaintoilloissa. Aikoinaan oli toiveita jäsenistön suunnalta, että havaintoiltojen toteutumisesta ilmoitettaisiin tekstiviestillä. Tämä todettiin aika kalliiksi ja hankalaksi toteuttaa. Twitterin avulla voitaisiin saavuttaa samat tulokset, mutta ilmaiseksi ja ennen kaikkea helposti. Nykypäivän kännyköissä on omat Twitter-sovellukset joilla voi seurata ns. twiittejä, kuten juuri Kassiopeian Twitter-tiliä. Luonnollisesti myös tietokoneella viestien lukeminen ja kirjoittaminen on mahdollista. Käytännössä tämä pikaviestipalvelu voisi olla esimerkiksi sellaista, että havaintoillanpitäjä saapuessaan Härkämäelle ilmoittaa Twitterissä sen hetkisen säätilan tyyliin “Härkämäellä selkeää tällä hetkellä. Kaukoputket valmiina havaintoiltaan” tms.

Tuorein Twitter-pikaviesti näkyy Kassiopeian navigaatiopalkissa (oikealla), jos joku ei halua itse rekisteröityä Twitter-palveluun. Kännykällä käytettävät twitterlukijat vaativat rekisteröitymisen joka on ilmaista.

ht_twitter_logo_jef_120321_wblog

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Vastaa