Härkämäen observatorio täyttää 20 vuotta

Vuonna 2024 tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä kun Härkämäen observatorio aloitti toimintansa täysimittaisesti. 

Härkämäen tähtitorni sai uuden karhean ja kiiltävän kupolin päällensä juuri ennen joulua 2003 ja vuoden vaihteen jälkeen torniin asennettiin silloin pääkaukoputki, Kassiopeiaa edelleen palveleva, 12 tuumainen Meade. Tätä juhlavuotta vietetään koko kuluvan vuoden ajan, juhlien huipentuessa kesän Aurinkopäivään jossa muistellaan mennyttä 20 vuotta. Yhdistyksen jäsenlehti, Ad Astra, samoin kuin nettisivumme huomiovat tämän merkkivuoden erikoislogolla (kuva alla).

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.