Syksyn 2023 Ursan kirjojen yhteistilaus alkaa

Jälleen on se aika vuodesta, jolloin on mahdollista tilata Warkauden Kassiopeian kautta Ursan tiedekirjoja edullisesti. Tilattavissa on Ursan uutuuskirjoja ja muutamien vuosien takaisia suosikkikirjoja. Lisäksi voit tilata muitakin Ursan kirjoja kauttamme. Katso tiedot muista kirjoista Ursan kirjakauppa -sivuilta: Kirjakauppa – Ursan verkkokauppa

Digiajan kiireen, internetin ja somen vastapainoksi on hyvä edelleen pitää yllä perinteistä kirjojen lukemista. Sama pätee vielä yhtä hyvin myös tähtitieteen tiedon hankkimiseen ja tietojen päivitykseen.

Teet tilauksesi vastaamalla minulle tähän sähköpostiin, jossa kerrot, mitkä kirjat tilaat. Tilaus tulee tehdä 12. marraskuuta mennessä. Kirjat toimitetaan joulukuun alkuun mennessä. Tilaus maksetaan laskulla, joka lähetetään pdf-muodossa sähköpostiisi.

Terveisin
Veli-Pekka Hentunen
Warkauden Kassiopeia ry
Härkämäentie 88
79480 Kangaslampi
puh. 040 7011625

TILATTAVAT KIRJAT

 1) Mäkelä, Veikko; Hotakainen Markus; Karttunen, Hannu; Suhonen, Matti (toim.): Tähdet 2024, Ursan vuosikirja
160 sivua; 14,00 €
Tähtitieteen harrastajan vuosittainen perusteos. Tähdet 2024 kertoo milloin ja missä päin taivasta on kiinnostavaa nähtävää. Kirjan avulla voit myös tunnistaa huomiota herättäviä kohteita taivaalta. Opas sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä.

 2) Heikki Oja: Tähtitieteen sankareita – Newtonista nykypäivään (2023)
288 sivua; 24,00 €
Professori Heikki Oja esittelee nelisenkymmentä tähtitieteen tutkimuksen tähtihetkeä 1600-luvulta 2010-luvulle: Isaac Newton ymmärtää painovoiman olemuksen, Joseph Fraunhofer näkee Auringon spektrin mustat viivat, Edwin Hubble saa selville, että kierresumut ovat erillisiä galakseja oman Linnunratamme ulkopuolella, LIGO-antenni havaitsee avaruuden värähtelyn gravitaatioaaltoina.

 3) Esko Valtaoja: Kuukävely ja kuusi voileipää – kootut kolumnit III (2023)
320 sivua; 8,00 €
Esko Valtaoja ruotii aikamme ilmiöitä omaan jäljittelemättömään tyyliinsä. Maailmamme koostuu lukemattomista pakahduttavan mielenkiintoisista asioista ja niiden välisistä yllättävistäkin yhteyksistä. ”Mitähän nämä tekstit paljastavat minusta? Kaipa ainakin sen, että olen jonkin sortin kosminen ADHD, joka tuskin ehtii pohtimaan elokapinalaisia ennen kuin jo innostuu suolistobakteereista ja tekoälyn etiikasta hypätäkseen seuraavaksi mustaan aukkoon – noin vain neljään satunnaiseen, peräkkäiseen kolumniin kurkistaakseni. Minulla on uskomattoman huono tylsyyden sietokyky; se on yksi selitys tämänkin kirjan olemassaoloon. Jos nämä kirjoitukset onnistuvat lievittämään myös jonkun muun tylsistymistä, en ole nakutellut niitä ihan turhaan. Minkään tekstin ei pitäisi olla viimeinen vaan ensimmäinen sana, uusien ajatusten alullepanija lukijassa.”

 4) Arik Kershenbaum: Linnunradan käsikirja olioista (2023)
360 sivua; 29,00 €
Mitä evoluutio maapallolla kertoo elämästä avaruudessa. Suuri osa tutkijoista uskoo, että elämää on olemassa muualla maailmankaikkeudessa. Kuvitelmat avaruusolennoista muilla planeetoilla ovat kuitenkin yleensä tieteisfiktiota.

Arik Kershenbaum ottaa uuden näkökulman astrobiologiaan ja asettaa odotuksemme vieraista olioista vankalle tieteelliselle pohjalle. Kershenbaum esittää, että evoluution lainalaisuudet ovat samalla tavalla universaaleja kuin fysiikan lait. Kuten maapallolla, myös muualla maailmankaikkeudessa eliöt joutuvat hankkimaan energiaa ja sopeutumaan ympäristöönsä hankkimalla uusia ominaisuuksia. Edistyneitä olioita ei voi putkahtaa tyhjästä, vaan niiden täytyy kehittyä alkeellisesta elämästä.

5) Marchant, Jo: Ihmisen kosmos – Kulttuuri ja tähdet (2022)
368 sivua; 27 €
Ihmisen kosmos ei ole tavallinen avaruuskirja. Ihmisen kosmos kertoo tähtitaivaan merkityksestä inhimilliselle kulttuurille: miten tähtitaivas ja sen tutkiminen ovat vaikuttaneet uskontoihin, taiteeseen, tieteeseen ja politiikkaan aina varhaisista myyteistä moderniin maailmaan. Jo Marchant avaa historiaan uusia jännittäviä näkökulmia ja osoittaa kahdellatoista tarinalla, kuinka käsityksemme taivaista ovat vaikuttaneet sivilisaatioomme. Teos on ajankohtainen, ihmiskunta etsii paikkaansa kosmoksessa uusien avaruusluotainten ja tutkimusten siivittämänä. Ihmisen kosmos kertookin enemmän meistä ihmisistä kuin avaruudesta.

6) Lehto Kirsi, Lehto Harry ja Janhunen Pekka: Elämä maapallolla (2021)
159 sivua; 19,00 €
Miljardien vuosien aikana olosuhteiden muutokset ja sukupuuttoaallot maapallolla ovat johtaneet nykyisen lajiston kehittymiseen. Nyt ihmiskunta muokkaa maapallon elinoloja voimakkaasti. Hitaan biologisen evoluution rinnalle on noussut monta kertaluokkaa nopeampi kulttuurievoluutio, joka on tuottanut ulkoisille katastrofeille alttiin teknologisen yhteiskunnan. Mikä on ihmiskunnan ja elämän tulevaisuus maapallolla? Onko ihmisten mahdollista levittäytyä muille planeetoille tai avaruusasemille?

 7) Oja, Heikki: Polaris – koulun tähtitieto (2020)
160 sivua; 15,00 €
Erinomainen perusoppikirja tähtitieteestä koululaisille ja myös kaikenikäisille oppijoille. Polariksen avulla opit tuntemaan tähdet, galaksit ja planeetat sekä kaukaiset mustat aukot ja kvasaarit. Saat samalla perustietoja taivaan havainnoinnista, tähtien säteilystä, taivaankappaleiden liikkeestä ja suhteellisuusteoriasta. Lukuisat tehtävät helpoista haastaviin auttavat syventämään tietojasi. Kirjaa voi käyttää itseopiskeluun tai oppikirjana erilaisilla tähtitieteen kursseilla.

8) Karttunen, Donner, Kröger, Oja ja Poutanen (toim.) (2020): Tähtitieteen perusteet – 6. laitos (pehmeäkantinen)
699 sivua; 33,00 €
Suomalainen tähtitieteen klassikko ja kirjajärkäle!
Yliopiston peruskurssin kurssikirja tarjoaa tasapainoisen ja havainnollisen johdatuksen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan. Kirja painottaa sekä tähtitieteellisiä käsitteitä että niiden takana vaikuttavia fysiikan periaatteita. Kirjassa esitettävät tulokset on pyritty johtamaan alkeisfysiikasta lähtien aina silloin, kun se on mahdollista. Selkeän esitystapansa ansiosta kirja sopii hyvin myös johdatukseksi ja hakuteokseksi harrastajille, jotka kaipaavat hieman perusteellisempia tietoja kuin yleistajuiset teokset ja havainto-oppaat tarjoavat. Teoksesta saa perusteellisen kuvan tämän hetken tähtitieteestä. Uudistettu ja laajennettu kuudes laitos sisältää uutta tietoa mm. eksoplaneetoista, galakseista, kosmologiasta ja omasta aurinkokunnastamme.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.