Syyskokouksen päätöksiä

Warkauden Kassiopeia ry:n vuoden 2023 toiminnassa jatketaan pääosin nykyisen kaltaisella ohjelmalla. Yleisönäytökset ja jäsenillat alkavat heti tammikuun alussa. Jäseniltoihin pyritään saamaan tähtitieteen harrastukseen liittyvää opastusta, yhdistyksen laitteiden käytön opastusta ja esitelmiä. Jäsenlehti Ad Astra 2023 ilmestyy maaliskuussa. Tarkoitus on, että yhdistys järjestää yhteistä vapaa-ajan ohjelmaa jäsenille. Jo uudenvuodenaaton iltana on jäsentapaaminen nyyttikestiperiaatteella ja sään salliessa tähtien katselua. Iltaan pyritään saamaan myös tähtitieteen opastusta ja/tai avaruusaiheinen elokuva. Illan ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin tarkemmin.

Taloustilanne aiheuttaa jonkin verran huolta. Yhdistyksen sähkölasku on noussut nopeasti kaksinkertaiseksi pörssisähkön korkean hinnan takia. Myös auraus ja vakuutus ovat kallistuneet yleisen hintatason nousun takia paljon. Jäsenmaksuista ja vierailuista ym. yleisötoiminnasta sekä talkoista saatava summa ei kata kuluja kokonaan. Kaupungin ym. muiden tahojen avustuksen kanssa kulut saadaan vielä katettua. Erilaisia rahanhankintakeinoja ja kulujen säästökohteita on miettivä tarkkaan. Yhdistyksellä on kerhotalon lainaa jäljellä 3000 euroa, sen viimeinen erä saadaan maksettua tammikuussa 2024. Jäsenhankintaa on syytä tehostaa, jäsenmäärä pyritään säilyttämään ainakin nykyisellään noin 90 jäsenessä.

Jäsenmaksut pysyvät ennallaan: 18 vuotta täyttäneet 25 euroa, alle 18-vuotiaat 12 euroa ja kannatusjäsenet 25 euroa, ainaisjäsenmaksu on 500 euroa.

Hallituksen jäsenet vuonna 2023 ovat pj. Veli-Pekka Hentunen, rahastonhoitaja Jorma Honkanen, sihteeri Esa Heikkinen, varapj. Markku Raappana ja jäsen Kirsi Strengell. Varajäsenet ovat Tiitus Hopia, Keijo Ikonen ja Harri Haukka. Toiminnantarkastajina jatkavat Riitta Vähävihu ja Pekka Varneslahti.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.