Kassiopeialle Jenny ja Antti Wihurin rahaston apuraha kaukoputken jalustan uusimiseen

Warkauden Kassiopeia ry:lle on myönnetty 9.10.2022 Jenny ja Antti Wihurin rahaston apuraha 5 000 euroa kaukoputken jalustan uusimiseen.

Tällä apurahalla hankitaan uusi jalusta yleisökatselutasanteen Meade 12″ LX200 kaukoputkelle. Alkuperäinen haarukkajalusta ja sen seurantakoneisto ovat toimineet epävarmasti lähes koko kaukoputken käyttöajan eli 20 vuotta. Viimeisinä vuosina kohteiden haku ja seuranta on tehty käsin.

Kyseinen kaukoputki on asennettu matalalle, joten siitä voivat katsella esteettömästi myös pyörätuolissa istuvat henkilöt ja pienet lapset. Katselutasanteen yksi tavoite on ollut esteettömyys ja siksi rakennuksessa on täysikokoiset ulko-ovet ja loiva kulkusilta. Lieneekö Härkämäen observatorion yleisökatselutasanne Suomen ainut esteetön tähtitornirakennus?

Warkauden Kassiopeia osoittaa suuret kiitokset Jenny ja Antti Wihurin rahastolle saamastaan apurahasta.

Tagged , , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.