Eksoplaneettahavaintoja Härkämäellä 7. – 10.12.2020

Viime viikon muutaman yön ajan jatkunut selkeä sää antoi mahdollisuuden tehdä kuvaushavaintoja Härkämäen observatoriolla. Katselutasanteen Celestronilla havaittiin 7. – 10.12.2020 seitsemän eri eksoplaneetan ylikulkujen valokäyrä. Havainnoissa käytettiin SBIG ST-8XME CCD-kameraa ja siinä fotometristä R-suodinta.

Tänä syksynä on Härkämäellä havaittu kaikkiaan 28 eksoplaneetan tai eksoplaneettakandidaatin ylikulun valokäyrät.

Kohteet ovat seuraavassa järjestyksessä:

1) HAT-P-32b

2) TOI1480.01b (Huom! Vielä eksoplaneetaksi varmistamaton TESS-satelliitin löytämä kohde. Ylikulun aiheuttama tähden himmeneminen oli tässä havainnossa vain 5,6 mmag, kun se katalogitiedon mukaan pitäisi olla 10,9 mmag).

3) KPS-1b (Huom! Kohteen ylikulku tapahtuu tämän havainnon perusteella noin tunnin myöhemmin kuin on tilastoitu katalogeihin.)

4) HAT-P-20b

5) TOI1518.01b (Huom! Vielä eksoplaneetaksi varmistamaton TESS-satelliitin löytämä kohde.)

6) TOI1168.01b (Huom! Vielä eksoplaneetaksi varmistamaton TESS-satelliitin löytämä kohde. Kohteen ylikulku tapahtuu tämän havainnon perusteella noin tunnin aikaisemmin kuin on tilastoitu katalogeihin.)

7) Qatar-1b

Bookmark the permalink.

Comments are closed.