Ursan kirjojen yhteistilaus käynnissä!

Yksi parhaista tavoista pysyä ajantasalla ja oppia uutta tähtitieteen asioissa on Ursan kirjojen lukeminen.

Warkauden Kassiopeia ry järjestää perinteiseen tapaan näin syksyllä Ursan uutuuskirjojen yhteistilauksen. Saat kirjat Ursan jäsenhintaan ilman postikuluja yhdistyksemme kautta. Samalla Ursan kirjojen tilauksesta yhdistykselle jäävä pieni kate auttaa yhdistyksen taloutta. HUOM! Ilmainen toimitus koskee vain Varkautta ja lähikuntia. Kirjat voit noutaa myös Härkämäen observatoriolta.

Tänä syksynä on jälleen uusia upeita teoksia saatavilla kohtuuhintaan. Myös tänä syksynä on mukana palkittujen kotimaisten tiedekirjojen kirjoittajien, Esko Valtaojan ja Heikki Ojan, uutuusteoksia! Heikki Oja sai tänä syksynä Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon syksyllä 2017 ilmestyneellä kirjallaan Universumi. Tämä kirja on yhteistilauksessa siksi toisen kerran mukana.

Tilaukset toimitetaan tilaajille joulukuun alussa eli hyvissä ajoin ennen joulua. Teoksia voi siis hankkia myös joululahjoiksi. Kirjat maksetaan toimituksen jälkeen pankkisiirrolla yhdistyksemme tilille.

Tilaukset sähköpostitse: veli-pekka.hentunen(at)kassiopeia.net

TILATTAVAT KIRJAT

1) Karttunen, Hannu; Manner, Olli; Mäkelä, Veikko; Suhonen, Matti (toim.):

Tähdet 2019, Ursan vuosikirja

154 sivua; 12,00 euroa

Tähdet 2019 kertoo milloin ja missä päin taivasta on kiinnostavaa nähtävää. Kirjan avulla voit myös tunnistaa huomiota herättäviä kohteita taivaalta. Opas sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä.

2) Oja, Heikki: Maailmankaikkeuden rakenne

95 sivua; 12,00 euroa

Heikki Oja avaa universumin saloja lyhyesti ja helposti sulavassa muodossa. Hän kuljettaa lukijan neljällä hypyllä halki maailmankaikkeuden, näyttää meille menneisyyden taivaalla, osoittaa ihmisen paikan maailmankaikkeudessa ja erittelee pimeän aineen ja pimeän energian vaikutukset universumiin. Samalla hän kertoo miten tämä kaikki on saatu selville ja vastaa lopuksi vielä yleisimpiin hänelle yleisöluennoilla esitettyihin kysymyksiin.

3) Valtaoja, Esko: Maailmanloppu peruttu, Kootut kolumnit II

288 sivua; 8,00 euroa

Esko Valtaoja on viihdyttänyt ja valistanut ilolla ja suurella sydämellä myös lukuisilla kolumneillaan. Hän uskaltaa sanoa asiat suoraan eikä tassuttele keskitiellä siltä varalta, että joku suuttuisi. Tähän kirjaan valituissa kolumneissa Valtaoja käsittelee laajasti yhteiskunnallisia asioita ja tietenkin tiedettä ja tutkimusta.

4) Scharf, Caleb: Zoomataan universumiin

219 sivua; 24,00 euroa

Tutkija Caleb Scharfin ja kuvittaja Ron Millerin teoksessa matka maailmankaikkeuden mittoihin on 62 askelta pitkä. Niillä matkataan kaukaisimman kosmoksen ääriltä atomia pienempään kvarkkien ja kvanttien maailmaan. Matkan askelilla kohdataan aina kyseisen mittakaavan kokoluokan ilmiöt, kuten galaksit, planeetat, norsut ja virukset. Tähän kaikkeen tutustutaan upeiden kuvien ja infografiikoiden kautta.

5) Rovelli, Carlo: Ajan luonne

239 sivua; 15 euroa

Ajan luonne purkaa ajan vyyhtiä fysiikan, filosofian ja taiteen avulla. Entropiasta Einsteiniin ja kvanttiteoriaan käsityksemme ajasta on kokenut mullistuksia, mutta ajan synty ja sen suunta ovat edelleen arvoituksia. Aika on aivan muuta kuin miltä se meistä tuntuu. Se kulkee jossain hitaammin, toisaalla nopeammin ja nykyhetki haihtuu ulottuviltamme valtavaan maailmankaikkeuteen.

6) Palviainen, Asko ja Oja Heikki: Maailmankaikkeus 2019 – 2020

208 sivua; 15,00 euroa

Maailmankaikkeus 2019–2020 sisältää tiiviin ja helppotajuisen esityksen tähtitieteen perusteista. Kirjassa kerrotaan tutkimuksen tuoreimmat edistysaskeleet. Maailmankaikkeus-kirja ilmestyy joka toinen vuosi ja sopii erinomaisesti ensimmäiseksi johdatukseksi tähtitieteeseen tai tietojen päivittämiseen.

7) Tyson, Neil deGrasse: Tähtitiedettä kiireisille

176 sivua; 20,00 euroa

Astrofysiikan supertähti Neil deGrasse Tyson esittelee säkenöivän tiiviisti ja viihdyttävästi tähtitieteen perusperiaatteet ja tosiasiat alkuräjähdyksestä mustiin aukkoihin, kvarkeista kvanttimekaniikkaan ja pimeästä energiasta aina elämän etsimiseen maailmankaikkeudesta.

8) Oja, Heikki: Universumi

311 sivua; 27,00 euroa

Maailmankaikkeus on valtavan suuri ja täynnä äärimmäisiä ilmiöitä, toisaalta raivokkaan nopeita ja voimakkaita, toisaalta majesteetillisen verkkaisia ja mahtavia. Universumi esittelee 106 keskeisintä tähtitieteen ilmiötä, esimerkiksi tähdet, mustat aukot, painovoimalinssit ja rengasgalaksit.

Heikki Oja sai tällä teoksellaan Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.