Tuomo Salmi valmistui maisteriksi

Warkauden Kassiopeia ry:n jäsen Tuomo Salmi on valmistunut Turun yliopiston fysiikan ja tähtitieteen laitokselta maisteriksi pääaineenaan tähtitiede. Tuomon pro gradu -työ käsittelee neutronitähtiä. Hänen työskentelyään on ohjannut professori Juri Poutanen. Tuomon opinnot ovat edenneet upeasti. Vaativan tähtitieteen alan maisteritutkinto valmistui vajaassa viidessä vuodessa, se on huikea saavutus. Tuomo on aloittamassa suoraan jatko-opintoja tohtoritutkintoa varten.

Tuomo kiinnostui tähtitietesstä kouluaikoina ja oli jo tuolloin usein mukana Härkämäen observatoriolla havaintoja tekemässä. Tuomo on kirjoittanut tiedeartikkeleitä yhdistyksemme Ad Astra -lehteen sekä edustanut Kassiopeiaa kansainvälisissä EuroPlanet tapahtumissa.

Onnea Tuomolle koko Warkauden Kassiopeia ry:n puolesta!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.