Katselutasanteelle uusi Paramount-jalusta

Katselutasanne sai kolmannen kaukoputkensa torstaina 17.11., kun sinne asennettiin uusi Paramount MEII -jalusta ja aikaisemmin tähtitornissa käytössä ollut Celestron 14″ SC -kaukoputki. Jalusta on toiminnaltaan samanlainen kuin tähtitornissa oleva Paramount ME, mutta nykyaikaisempi ja kantokyvyltään suurempi. Jalustaa ohjataan tietokoneella, joka on katselutasanteella lämmitettävässä kaapissa. Tietokone on myös Härkämäen sisäisessä verkossa. Tietokoneessa on uusi kaukoputken sekä CCD-kameran TheSkyX-käyttöohjelmisto. Jalusta kohdistetaan vielä tarkemmin oikeaan suuntaan tähtien avulla, kunhan sää sen sallii.

Kuvat: Esa Heikkinen

paramount_meii_celestron paramount_meii_celestron_meade

Bookmark the permalink.

2 Responses to Katselutasanteelle uusi Paramount-jalusta