Syksyn linnunrata nyt komeimmillaan

Syksy on ehdottomasti parasta aikaa havainnoida meidän omaa galaksiamme, eli Linnunrataa. Varsinkin ennen lumien tuloa pimeällä paikalla, kuten Härkämäki, näky on todella upea, kuten oheisesta Esa Heikkisen ottamasta kuvasta käy ilmi. Toki paljain silmin ei aivan yhtä paljon näe yksityiskohtia, mutta Linnuradan muoto ja tummat/kirkkaat aleueet voi havainnoida jo suhteellisen helposti. Kannattaa siis suunnata katseet kohden Linnurataa kun yöt ovat selkeitä.

Linnurata. Kuva: Esa Heikkinen.

Linnunrata. Kuva: Esa Heikkinen.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.