Syvän taivaan kohteita (Plejadit, M33 ja Nostopainosumu)

Syvän taivaan kohteet ovat varsinkin syksyllä hyvä kohteita havaita sekä visuaalisesti, että kameralla, kun maassa ei ole vielä lunta häiritsemässä ja luomassa hajavaloa. Denis Sokol on ollut erittäin aktiivinen kuvaamaan Härkämäellä ja tällä kertaa julkaisemme hänen ottamistaan kuvista monelle tutut kohteet. Ensimmäisenä on Plejadit joka näkyy paljain silminkin, mutta sumun näkemiseen tarvitaan kamera ja pitkä valotus. Toisena kohteena on Nostopainesumu, joka on ihan hyvä kohde myös kaukoputken läpi katsottuna. Kolmantena on galaksi M33 joka on myös yksi tunnetuimmista tähtitaivaan kohteista.

#Pleiades, #M45 through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5. The best you can get from a single shot, 60 sec, ISO 5000. Kuva: Denis Sokol.

#Pleiades, #M45 through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5. The best you can get from a single shot, 60 sec, ISO 5000. Kuva: Denis Sokol.

#DumbbellNebula  through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5 Single shot, 40 sec, ISO 1600. Kuva: Denis Sokol.

#DumbbellNebula through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5
Single shot, 40 sec, ISO 1600. Kuva: Denis Sokol.

#TriangulumGalaxy, M33 through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5. The best you can get from a single shot, 60 sec, ISO 3200. Kuva: Denis Sokol.

#TriangulumGalaxy, M33 through Sky-Watcher 120ED telescope by Olympus OM-D EM-5. The best you can get from a single shot, 60 sec, ISO 3200. Kuva: Denis Sokol. ja 

Tagged , , , , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.