Härkämäen kakkostorni valmistumassa

Härkämäen observatorion “kakkostornihanke” alkaa olemaan pikku hiljaa valmis. Itse torni/tasanne on valmistunut ja torniin menevä pyörätuoliramppi on myös paikoillaan. Tulevana havaintokaudella vierailijat ja harrastajat pääsevät siis havaitsemaan jopa kolmella kaukoputkella yhtäaikaa. Tällä hetkellä tornissa on asennettuna kaksi kolmesta kaukoputkesta.

Härkämäen tähtitornit. Kuva: Esa Heikkinen.

Härkämäen tähtitornit. Kuva: Esa Heikkinen.

Kakkostorniin menevä pyörätuoliramppi. Kuva: Esa Heikkinen.

Kakkostorniin menevä pyörätuoliramppi. Kuva: Esa Heikkinen.

Kaksi kolmesta kaukoputkseta. Kuva: Veli-Pekka Hentunen.

Kaksi kolmesta kaukoputkseta. Kuva: Veli-Pekka Hentunen.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

2 Responses to Härkämäen kakkostorni valmistumassa