Perseidejä havaitsemaan Härkämäelle

Perseidien meteoriparvi on yksi vuoden parhaista ja sitä kannattaakin havainnoida maksimipäivän molemmin puoli, jos taivas on selkeä. Tänä vuonna on oiva mahdollisuus tehdä havaintoja Härkämäen observatoriolla keskiviikon ja torstain välisenä yönä 12.-13.8. kello 23 – 03, jolloin observatoriolla järjestetään “Perseidien tähdenlentoparven havaintoyö“. Samalla on myös mahdollisuus kuunnella lepakoita lepakkotutkan avulla. Tervetuloa. Huomatkaa säävaraus! Pilvisellä säällä havaintotapahtumaa ei järjestetä.

Kirkas perseidi: Kuva: Harri Haukka.

 

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.