Aurinkopäivä veti väkeä sateesta huolimatta

Tämänvuotinen Aurinkopäivä oli sään puolesta kaikkea muuta kuin aurinkoinen, syksyinen sade piiskasi Härkämäkeä koko tapahtuman ajan. Tästä huolimatta Aurinkopäivässä oli yleisöä varsin mukavasti, noin 40 kävijää. Tapahtumassa kuultiin kaksi asiantuntijaesitelmää aurinkoenergiantuotannosta. Miika Kilgast Savosolarista kertoi aurinkokeräimistä, joilla tuotetaan lämpöenergiaa. Merja Halonen Valoe Oyj:stä piti esitelmän aurinkopaneeleista, joilla voidaan tuottaa sähköenergiaa. Tapahtuman kahvitauolla kuultiin Warkauden Ukuleleorkesterin todella hyväntuulista musiikkia veikeillä ukulelesoittimilla säestettynä. Muutama sadetta pelkäämätön kiersi Härkämäen observatorion luontopolun ja tutustui alueen rakennuksiin sekä myös itse observatorioonkin. Kiitos luennoitsijoille, musiikkiesiintyjille sekä yleisölle, joka oli saapunut paikalla hyvin koleasta säästä huolimatta.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.