Osittainen auringonpimennys näkyi myös aurinkokeräimen mittatiedoissa

Perjantaina 20.3. Varkaudenkin alueella näkynyt osittainen auringonpimennys havaittiin myös Härkämäen observatorion aurinkokeräimen antureilla. Ennen pimennystä aurinkokeräimet tuottivat noin 1000W/m^2 ja pimennyksen ollessa syvimmillään lukema tippui 200 W/m^2. Heti pimennyksen päätyttyä lukema nousi takaisin 1000 W/m^2. Lisäksi myös lämpötila laski noin asteen verran pimennyksen aikana.

Aurinkokeräimen mittaama auringonsäteily. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Aurinkokeräimen mittaama auringonsäteily. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Lämpötilan muutos Härkämäellä pimennyksen aikana. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Lämpötilan muutos Härkämäellä pimennyksen aikana. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.