Taivaskamerassa revontulet

Revontuliennusteet pitivät paikkansa ja viimeyönä näkyi pienimuotoiset reposet. Ennusteiden mukaan mahdollisuus revontulien esiintymiseen kahtena seuraavanakin yönä on hyvä.

Illan kirkkaimman satelliittivälähdyksen tarjosi Euroopan avaruusjärjestön (ESA) ERS-2 -satelliitti. Sen viimeiset ohjaustoimet tehtiin 2011, kun satelliitti laskettiin alemmalle kiertoradalle avaruusromuun ja toisiin satelliitteihin kohdistuneen törmäysvaaran vuoksi.

Revontulet ja ERS-2 -satelliitti

Revontulet ja ERS-2 -satelliitti

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.