Taivaskamerassa Kuun pilari

Yön pilvisyys tilanne oli taas hyvin voimakkaasti vaihteleva mutta tähdetkin pilviraoista aina välillä kurkistelivat. Kuun laskiessa näkyi hetkellisesti yleisistä haloilmiöistä Kuun pilari. Taivaskameran 180 asteen kuvakenttä on pilareille aivan liian laaja kuvakulma mutta sentään jotain siitä erottuu.

Kuun pilari 26.12.2014 - Kello 19:53

Kuun pilari
26.12.2014 – Kello 19:53

Pilviraosta vilahtaa myös potentiaalinen tulipallo mutta satelliittitietokanta on heittänyt koko aamun runtime erroria, joten vahvistetaan havainto myöhemmin tänään.

NOSS 2-2 -tiedustelusatelliitin välähdys 26.11.2014 - Kello 19:11

NOSS 2-2 -tiedustelusatelliitin välähdys
26.11.2014 – Kello 19:11

Päivitys: Satelliittitietokanta toimii taas ja samalla potentiaalinen tulipallo osoittautui ennustamattomaksi NOSS 2-2 -tiedustelusatelliitin välähdykseksi. NOSS -satelliitit ovat Yhdysvaltain laivaston satelliitteja kylmän sodan ajalta. Ne sijaitsevat matalalla kiertoradalla ja niiden tarkoituksena oli seurata Neuvostoliiton laivastojen sijainteja.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.