Taivaskamera taas linjoilla

Härkämäen observatorion taivaskamera on ollut muutaman viikon ajan poissa käytöstä teknillisten ongelmien takia. Ensin syynä oli se, että kameralle menevä pitkä USB-johto oli viottunut. Ilmeisesti syynä on ajanmittaan kondensoitunut vesi joka hajotti vahvistimen. Sama vika on aiemminkin häirinnyt laitteistoja Härkämäellä. Lisäksi samaan aikaan Härkämäen internetyhteys katkesi reitittimen hajottua ja näin ollen kameran tuoreinta kuvaa ei saatu lähetettyä palvelimelle ja siten kaikkien nähtäville.

Onneksi kuitenkin itse kamera toimii moitteettomasti ja nyt kamera on taas kuvaamassa ja lähettää tuoreimman kuvan suoraan yhdistyksen nettisivuille. Taivaskamera onkin hyvä mm. säätilan tarkastelemiseen ja tietysti monien havaintojen tekoon.

Taivaskamera on taas kuvaamassa. Kuva: Warkauden Kassiopeia / Härkämäen observatorio.

Taivaskamera on taas kuvaamassa. Kuva: Warkauden Kassiopeia / Härkämäen observatorio.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

One Response to Taivaskamera taas linjoilla