Kassiopeian sivujen ulkoasua päivitetty

Warkauden Kassiopeian nettisivut ovat jo jonkin aikaa toimineet WordPressin avulla ja se on todettu hyväksi toteutustavaksi. Kuitenkin jo heti alussa tuli ongelmaksi se, että sivuille ja varsinkin sivun sivupalkkiin alkoi tulla paljon “tavaraa”. Navigaatio vie suurimman osan tilasta ja pikkuhiljaa sinne on tullut seuraksi mm. gallerian uusimmat kuvat, uusin twitter-viesti ja viimeisimpänä taivastakameran uusin kuva. Tästä johtuen sivupalkin pituus kasvoi epäkäytännölliseksi.

Sivujen ulkoasu ei tällä kertaa muuttunut mitenkään dramaattisesti, mutta sivuja enemmän käyttävä saattaa huomata muutaman hyvän ja tarpeellisen uudistuksen. Nyt yhden sivupalkin sijaan on kaksi joista vasemmanpuoleisessa on pääasiassa vain navigointi ja taivaskameran uusin kuva ja kaikki muu on jätetty oikeanpuoleiseen sivupalkkiin. Näin uudelleenjärjestelemällä saatiin enemmän asioita näkyviin “yhdellä ruudulla”. Toinen näkyvä muutos on Uutiset-sivulla. Aiemmin kaikki uutiset näkyivät sellaisenaan sivulla, mutta nyt uudistuksen myötä näkyy vain vähän kunkin uutisen alusta ja uutisen yhteyteen laitettu kuva pienenä. Tälläkin uudistuksella saatiin kerralla näkyviin enemmän ruudulla ja uutisten selaaminen on mukavampaa. Myös muita pienempiä, vähemmän suoraan näkyviä, uudistuksia tehtiin. Mainittakoon niistä nyt vaikka sivun oikeassa yläkulmassa olevat sosiaalisen median linkit joiden kautta pääsee suoraan ja nopeasti yhdistyksen muualla oleviin palveluihin.

Sivuja kehitetään jatkossakin ja jos tulee joku hyvä idea, niin ottakaa yhteyttä yhdistykseemme.

Kassiopeian uudistettujen nettisivujen pääsivu. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Kassiopeian uudistettujen nettisivujen pääsivu. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.