Joulukuun 2013 jäsentiedote

Joulukuun 2013 jäsentiedote

Tässä tulee vielä vuoden 2013 viimeinen jäsentiedote. Yhdistyksemme vuotta 2013 leimasi kerhotalon valmistuminen ja sen käyttöönoton myötä varsinkin syksyllä käynyt suuri vierailijajoukko Härkämäellä. Vaikka lopullista yhteenvetoa vuoden kävijämääristä ei ole vielä tehty, on vuosi 2013 ollut varmasti yksi Härkämäen historian vilkkaimmista. Vielä joulukuussakin Härkämäellä vieraili kolme ryhmää: Lehtoniemen koululaisia, hääjuhlaväkeä ja Urheiluseurat ry:n ystäväkaupunkivieraita. Valitettavasti sää jatkui käytännössä koko joulukuun hyvin pilvisenä, eikä havaintoja juurikaan päästy tekemään.

Jäsenmäärä on kuluneena vuonna taas kääntynyt hienoiseen nousuun muutaman laskuvuoden jälkeen. Nyt varsinaisia jäseniä on 125 ja lisäksi kannatusjäseniä on 6. Yhdistys sai runsaasti julkisuutta sanoma- ja viikkolehdissä vuoden 2013 aikana. Kaikkiaan yhdistystä käsitteleviä lehtijuttuja ilmestyi ainakin 14 kpl.

Syyskokouksessa 4.12. valittiin entiset hallituksen jäsenet jatkamaan tehtäviään vuonna 2014. Toiminnantarkastajiksi valittiin Pekka Varneslahti ja Riitta Vähävihu sekä varatoiminnantarkastajiksi Kullervo Hirvonen ja Vesa Multanen.

Postiin on jo laitettu vuoden 2014 jäsenmaksukirje. Jäsenmaksut ovat pysyneet samana, mutta jäsenmaksun eräpäivä on nyt aikaistettu tammikuun 16. päivään. Lisäksi syyskokouksen päätöksen mukaan kirjeessä esitetään toivomus avustuksesta, jonka tarkoitus on helpottaa kerhotalon lainan lyhentämistä. Avustuksen maksaminen on ilman muuta vapaaehtoista, se ei ole jäsenyyden edellytys. Jos tunnet tahoja, jotka voisivat tukea toimintaamme, niin voit tehdä osuutesi avustuksesta myös tällä tavoin.

Aivan vuoden lopussa valmistui yhdistyksen jäsenlehti Ad Astra 1/2014. Lehti ilmestynee koteihin aivan näinä päivinä. Painon kanssa tapahtuneen väärinymmärryksen vuoksi lehti on sivukooltaan kaksinkertainen tavanomaiseen verrattuna. Kopiointikulut kuitenkin pysyivät samana, mutta postimaksuun tuli ison koon takia merkittävä korotus. Lehti on ainakin lukemisen kannalta varsin selkeä, koska kirjasinkoko on nyt suuri. Jatkossa lehti kuitenkin ilmestyy taas SRA5-kokoisena eli puolta pienempänä.

Yhdistyksen talous pysyy melko tiukkana kerhotalon lainan takia. Pystyimme kuitenkin joulukuussa lyhentämään lainaa 8 000 euroa ja nyt yhdistyksellä on lainaa kerhotalosta tasan 20 000 euroa Varkauden Nordea-pankissa. Lainaa lyhennetään puolivuosittain 1 000 euron tasaerissä ja sen päälle tulee lainan korko, joka on noin 4 %. Laina-aikaa on siis 10 vuotta. Nykyisillä tuloilla ja vierailumäärillä tämän pitäisi onnistua melko helposti. Erilaisiin investointeihin kuitenkin tarvitsemme rahaa ja sen takia apuraha-anomuksia tullaan tekemään jatkossakin ahkerasti eri rahastoille.

Tuleva vuosi on ilman muuta isojen investointien suhteen välivuosi. Talkooponnistukset keskittyvät pariin asiaan. Pyrimme rakentamaan luontopolun valmiiksi ja lisäksi tontilla on vielä paljon raivaustöitä tekemättä metsähakkuun vuoksi. Vuoden 2014 suurin tapahtuma tulee olemaan heinäkuun 27. päivänä pidettävä Aurinkopäivä, jolloin myös juhlistetaan kerhotalon pihalle siirrettyä V.A. Heiskasen muistomerkkiä.

Havaintotoiminta on paljolti kiinni säästä. Yleisönäytökset pyörivät keväällä lauantai-iltaisin aina huhtikuun puoliväliin saakka. Myös jäsenilloissa on sään salliessa mahdollisuus katsella tähtitaivasta. Kaukoputken käyttökurssi pidettäneen syksyllä. Pyrimme myös tekemään havaintoja muutamille yliopistoille voimiemme mukaan tulevan kevään aikana. Keväällä maaliskuussa pidetään myös avoimien ovien päivä Härkämäellä.

Tarkemmin tapahtumista löytyy tietoa yhdistyksen kotisivujen kalenterista: https://www.kassiopeia.net/calendar/. Härkämäen observatoriolla on myös facebook- ja twitter-sivusto.

Oikein hyvää vuotta 2014 kaikille Warkauden Kassiopeian jäsenille ja listalla oleville! Toivottavasti tulevana vuonna saamme mukaan uusia jäseniä. Sen tehtävän eteen voi jokainen antaa pienen talkoopanoksensa tulevana vuonna.

Warkauden Kassiopeia ry:n puolesta joulukuun 28. päivänä 2013

Veli-Pekka Hentunen, hallituksen pj.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.