Komeetta C/2013 R1 (LOVEJOY) kuvattu Härkämäellä.

Juutilaisen Jari on jo muutamaan otteeseen kuvannut Lovejoy-komeettaan, joka on jäänyt vähän ISON-komeetan “varjoon” mediassa. Lovejoy on kuitenkin erinomainen komeetta jota voi havaita jo kiikarilla. Lisäksi se on helpompi kohde havaittavaksi kuin ISON. Hentusen Veli-Pekka onnistui nappaamaan kuvan Lovejoysta 26.11.2012 kello 01-02. Komeetan pyrstö ei oheiseen kuvaan mahdu kokonaan, vaan se jatkuu paljon kuvakentän ulkopuolelle.

Komeetta C/2013 R1 (LOVEJOY). Kuva: Veli-Pekka Hentunen / Härkämäen observatorio.

Komeetta C/2013 R1 (LOVEJOY). Kuva: Veli-Pekka Hentunen / Härkämäen observatorio.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.