Yleisöesitelmä Maapallon geologiasta Härkämäellä

Härkämäen observatorion kerhotalossa kuullaan yleisöesitelmä geologiasta keskviikkona 20.11. klo 18 alkaen. Esitelmän pitää Luonnontieteellisen museon yli-intendentti FT Arto Luttinen. Esitelmän aihe on “Maapallo, sen geologia ja geologisten olosuhteiden vertailu muihin planeettoihin sekä Maapallon ja Suomen geologinen kehitys”. Esitelmä kestää noin 90 minuuttia.

Esitelmä Maapallosta
Maapallo on elävä planeetta. Ilma-, vesi- ja jopa kivikehässäkin kuhiseva biologinen elämä on kytköksissä kotiplaneettamme geologisiin ilmiöihin. Maan mahtavat voimat synnyttävät tulivuoria, rikkovat mantereita ja kasaavat niitä vuoristoiksi. Teknologiamme perustuu  geologisten prosessien rikastamiin luonnonvaroihin, mutta myös elämän  ainekset,vesi ja ilma, ovat Maan geologisen kehityksen tulos. Oma  kotoinen peruskalliomme on osa maailman vanhimpia manneralueita.  Vuosimiljardien kuluessa maamme kasvot ovat kokeneet dramaattisia muutoksia; Suomen syntytarina kertoo mm. korkeista vuoristoista,  tulivuorista, troppisesta korallimerestä ja mannerjäätiköistä.

Esitelmän jälkeen on mahdollisuus tutustua Härkämäen luontopolkuhankkeeseen ja sään salliessa katsellaan illan päätteeksi vielä tähtiä. Tilaisuus on samalla Kassiopeian jäsenilta.

Tapahtuman järjestää Warkauden Kassiopeia ry. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.