ISON-komeetta

Tulipahan kokeiltua, joko ISON-komeetta olisi mahdollista saada kuvattua ilman seurantajalustaa? Vastaus kysymykseen selvisi 164 x 1,6 sekunnin valotuksen pinoamisen jälkeen ja kyllä se näyttäisi olevan mahdollista!

ISON-komeetta 300mm/f5.6, ISO3200, pinottu 164x1,6s Kuva: Jari Juutilainen

ISON-komeetta
300mm/f5.6, ISO3200, pinottu 164×1,6s
Kuva: Jari Juutilainen

Nyt sitten vain odotellaan marras- ja joulukuun vaihdetta, jolloin ISON alkaa ennusteiden mukaan kirkastumaan merkittävästi. Lähimmillään aurinkoa se on 28.11.2013 ja viimeisimpien mallien mukaan sen pitäisi kirkastua kunnolla noin viikkoa aikaisemmin.

Tällä hetkellä komeetan kirkkaus on jotain 10-11 magnitudin väliltä.

Lisää kuvia ISONista ja viimepäiväisistä ISS:n lennoista löytyy blogistani: http://www.pimennysmatkaaja.fi

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.