V.A. Heiskasen muistomerkki on nyt Härkämäellä

Heiskasen sukuseuran toiveesta ja Varkauden kaupungin museotoimen suostumuksella professori V.A. Heiskasen muistomerkki siirrettiin Härkämäen observatorion kerhotalon pihalle 16.10.2013. Muistomerkin siirto tuli ajankohtaiseksi, koska Harjurannan koulu on laitettu huutokaupattavaksi. Koulun pihalla oleva muistomerkki oli siis joka tapauksessa siirrettävä pois. Heiskasen sukuseura katsoi parhaaksi uudeksi paikaksi Härkämäen observatorion alueen. V.A.Heiskanen on Tähtitieteellisen yhdistyksen Ursan perustaja, sen pitkäaikainen puheenjohtaja sekä yksi merkittävimmistä suomalaisista tiedemiehistä. Hän opiskeli mm. fysiikkaa ja tähtitiedettä, mutta päätoimen hän löysi läheisen tieteen geodesian parista. Hän sai mainetta erityisesti Maan muodon mittaajana toimiessaan Ohion valtionyliopiston Geodesian laitoksen professorina 1950 – 60-luvuilla. V.A.Heiskanen on lähtöisin Kangaslammin Mankilansaarelta.

Muistomerkki_Harkamaella_2013_10_16 Muistomerkkia_nostetaan_Harjunrannalla_2013_10_16

Bookmark the permalink.

Comments are closed.