Asteroidi 3 Juno

Kokeilin toissayönä (26.-27.8) valosaasteen rajoja kokeilin kuvata 8,61 magnitudin kirkkauden omaavan 3 Juno -asteroidin.

Asteroidi 3 Juno Kuva: Jari Juutilainen

Asteroidi 3 Juno
Kuva: Jari Juutilainen

Kohde ole kuitenkin jo havainto-olosuhteisiin nähden niin himmeä, että en edes yrittänyt lähteä valottelemaan asteroidia Nikonin turhan pimeällä 300mm:llä. Kuvassa pinottuna 50mm/f1.8, ISO6400, 4×1,6 sekunnin valotukset.

Samalla päätin kokeilla (samoilla asetuksilla) Neptunuksen kuvaamista, se kun sattumalta oli eilen oppositiossa. Lähinnä ongelmia tuotti Neptunuksen löytäminen edes suurin piirtein kameran näkökenttään – taivaanranta kun oli yhtä valkoista valosaastemössöä. Neptunuksen kirkkaus nyt oppositiossa ollessaan on noin 7,8 magnitudia.

Neptunus Kuva: Jari Juutilainen

Neptunus
Kuva: Jari Juutilainen

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.