Asteroidi Iris 7

16.8. Iris 7 nimeä totteleva asteroidi oli oppositiossa vesimiehen tähtikuviossa. Parhaimmillaan asteroidin kirkkaus nousi noin 7,6 magnitudiin.

Aloin tänään kaivelemaan Nova Del 2013 kuviani opposition jälkeiseltä yöltä Härkämäeltä (16.-17.8. välinen yö) ja parin etsintäkartan ja ankaran kuvankäsittelyn jälkeen asteroidi suureksi hämmästykseksi löytyi ultralaajiksella kuvatusta etelätaivaasta.

Väärävärikuva, Iris 7 asteroidi. Kuva: Jari Juutilainen

Väärävärikuva, Iris 7 asteroidi.
Kuva: Jari Juutilainen

Samoin se löytyi myös muutama päivä myöhemmin (22.-23.8. välinen yö) kuvattuna Tampereella.

Väärävärikuva, Iris 7 asteroidi. Kuva: Jari Juutilainen

Väärävärikuva, Iris 7 asteroidi.
Kuva: Jari Juutilainen

Noista jo näkee kuinka asteroidi, tai kennolle tallentunut tuhnu, liikkuu vesimiehen poikki.

Tänään kuvasin sitten vielä varmistushavainnon:

Iris 7 asteroidi Kuva: Jari Juutilainen

Iris 7 asteroidi
Kuva: Jari Juutilainen

Ja nyt tarkoituksellisesti asteroidin metsästykseen keskittyneestä kuvasta voidaan sen huomata liikkuneen vuorokaudessa hieman eteenpäin ylläolevasta väärävärikuvasta.

Lisää kuvia ja tarkempaa selostusta löytyy blogistani: http://www.pimennysmatkaaja.fi/2013/08/24/asteroidi-iris-7/ ja http://www.pimennysmatkaaja.fi/2013/08/24/asteroidi-iris-7-erottuu-hienosti/, bonuksena myös 16×1 sekunnin valotus Andromesta tältä yöltä.

Bookmark the permalink.

About Jari Juutilainen

Jari Juutilainen on kyberturvallisuuden insinööri (YAMK), joka on ollut Kassiopeian jäsen vuodesta 2001 lähtien ja toimii yhdistyksen webmasterina. Jarin omiin havaintoihin pääsee tutustumaan Taivaanalla.fi -blogissa.

Comments are closed.