Ensimmäiset kuvat All Sky -kameralla otettu!

Härkämäen observatorion uusi kamera, Starlight Express Oculus All Sky, on asennettu Härkämäelle ja ensimmäiset kuvatkin on jo saatu otettua. Tulevaisuudessa on tarkoitus, että kameran tuorein kuva tulee näkyviin yhdistyksemme sivuille. Tämä vaatii jonkin verran säätöjä, mutta toivottavasti jo tulevana talvena sivuilla on tuoretta tähtitaivaskuvaa Härkämäeltä.

Uusi kamera ei ole ihan tavanomainen, vaan se kuvaa koko näkyvän taivaan ns. 360-asteen kuvana käyttäen kalansilmälinssiä. Tästä johtuen yhdessä kuvassa näkyy koko tähtitaivas horisonttiin asti. Ohessa on yksi ensimmäisistä kuvista mikä ko. kameralla on otettu. Lisää kuvia luvassa…

Starlight Expressi Oculus All Sky -kameran kuva Härkämäen observatoriolta.

Starlight Express Oculus All Sky -kameran kuva Härkämäen observatoriolta.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.