Härkämäen All Sky -kameran ensimmäisiä videoita.

Härkämäen Starlight Express Oculus All Sky -kameraa on testailtu etäkäytön avulla joitakin kertoja ja ensimmäisiä videoita on tehty. Vielä kameran täydellinen hallinta vaatii töitä, mutta jo ensimmäiset kuvat ja videot antavat hyvää osviittaa siitä, että kamerasta tulee varmasti olemaan yhdistykselle paljon iloa tulevina vuosina.

Tässä ensimmäisessä julkaistussa videossa on yksi lyhyt testikuvaus perjantailta 26.7.2013 noin kello 01:30 – 03:30 väliseltä ajalta. Videosta huomaa, että varsinkin lopussa valotusaika on aivan liian suuri (5 sekuntia) ja kuva “palaa puhki”. Tästäkin huolimatta videosta näkee hyvin mm. Kuun liikkeen taivaalla ja päivän sarastamisen. Lisäksi pientä hentoista pilveä on näkyvillä. Videosta ei voi aivan varmaksi sanoa, että onko kyseessä ns. valaisevia yöpilviä, mutta ajankohtaan nähden se on täysin mahdollista.

Jatkossa kameran kuvia ja videoita tullaan laittaamaan mm. yhdistyksen uutisiin, mutta myös johonkin etusivulle suoraan nähtäville.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.