Eksoplaneetan WTS-2b ylikulku Joutsenen tähdistössä

Uuden havaintokauden ensimmäinen eksoplaneetan ylikulkuhavainto Härkämäellä 20. – 21.8.2023. Nyt elokuun loppupuolella yötaivas on jo riittävän pitkään pimeä, jotta kokonainen ylikulku saadaan havaittua. Viime yönä kohteena oli eksoplaneetan WTS-2b ylikulku Joutsenen tähdistössä. Tähti lienee himmein eksoplaneettakohde, joka Härkämäellä on havaittu, kirkkaus vain 16 mag. Ylikulun kesto oli 93 min ja tähden himmeneminen 40 mmag.

Valokäyrä: TRESCA ETD

WTS-2b ylikulku. Valokäyrä: Härkämäen observatorio / TRESCA EDT.

WTS-2b ylikulku. Valokäyrä: Härkämäen observatorio / TRESCA EDT.

Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.