James Webb -avaruusteleskooppi kuvattu Härkämäeltä käsin

Tämä kulkija esitteli itsensä näin: “My name is Webb, James Webb.” Kyseessä ei kuitenkaan ole salainen agentti, vaan asemapaikalleen menossa oleva avaruusteleskooppi. Kohdetta kuvattiin 7.1.2022 klo 19.18 Suomen aikaa. Kohde oli itätaivaalla hyvin matalaltla, vain noin 11 asteen korkeudella horisontista. Laitteistona oli Härkämäen observatorion Meade 16″ ACF -kaukoputki ja ASI2600MM Pro kamera. Kamerassa oli luminanssi-suodin, valotusaika oli 100 sekuntia. Kohteen kirkkaus oli noin 14,5 magnitudia. Taivas oli hieman pilvinen ja utuinen. Pian kuvan ottamisen jälkeen pilvistyi kokonaan ja alkoi sataa lunta.

James Webb -avaruusteleskooppi kuvattuna Härkämäeltä käsin. Kuva: Veli-Pekka Hentunen / Härkämäen observatorio.

Tagged . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.