Cygnus 2019 -kesätapaaminen 25.–28.7. Haminassa

Tähtiharrastajien perinteinen Cygnus -kesätapahtuma järjestetään tänä vuonna Haminan Vehkalahden alueella. Tapahtumapaikkana toimii Haminan seurakunnan Vehkarinteen leirikeskus. Se sijaitsee Valklampi-nimisen pienen järven rannalla Haminan keskustasta vajaat 15 km pohjoisluoteeseen. Tapahtuma-aika on heinäkuun viimeinen viikonloppu torstaista sunnuntaihin 25.–28.7.2019.

Cygnuksen ohjelmassa on perinteisesti pitempiä ja lyhyempiä esitelmiä, työpajoja ja havaitsemista. Ohjelman tuottamiseen osallistuivat Ursan harrastusryhmät, tähtiyhdistykset sekä yksittäiset harrastajat. Cygnuksella on mahdollisuus vapaamuotoisempiin vapaa-ajan aktiviteetteihin iltasaunomisineen sekä letun- ja makkaranpaistoineen.  Alue tarjoaa myös muita mahdollisuudet omatoimiseen ohjelmaan. Ainakin vieressä olevan Siliävuoren laki ja siellä oleva näkötorni on vierailemisen arvoinen kohde. Ympäristön metsäpolut tarjoavat myös mahdollisuudet omatoimiseen retkeilyyn. Käytettävissä on myös pari soutuvenettä ja kanootti.

Tapahtumaan ilmoittautuminen on alkanut ja sen voi tehdä tapahtuman sivujen kautta josta löytyy myös muuta lisätietoa tapahtumasta.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Ursan oma tapahtumaa varten koottu Cygnus-tiimi.

Tagged , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.