Härkämäen avoimet veti hyvin porukkaa ja yhden KUUKKELIN!

Talvi-Vekara tapahtumaan kuuluva Härkämäen avoimien ovien päivä oli kaikin puolin varsin onnistunut. Paikalle saapui kaikkiaan noin 50 kävijää, joista noin puolet oli lapsia. Sääkin oli todella suotuisa, Aurinko paistoi ajoittain ja ilma ei ollut liian kylmä. Lapsille oli riemukasta tekemistä, mm. pulkkamäki oli hyvin suosittu, lapset saivat kasvoihinsa kissakuvioita ja he itse piirsivät ja maalasivat kissoja sekä omia planeettoja.

Tapahtumapäivän teemana oli ilves, joka on joskus jälkien perusteella liikkunut Härkämäen observatorion pihallakin. Ilveskeskuksen tutkija Jussi Ristonmaa piti todella hienon ja asiantuntevan Ilves-esitelmän. Kassiopeian Veli-Pekka Hentunen kertoi Ilveksen tähtikuviosta.

Päivän aikana kävijät istuivat nuotiolla, paistoivat makkaraa ja keittivät nokipannukahvia sekä ihastelivat Härkämäelta avautuvaa upeaa maisemaa. Kuin parhaaksi lopuksi taivas aukeni vielä melko selkeäksi illan pimentyessä ja monet kävijät pääsivät katsomaan tornissa tähtitaivaan kohteita.

Tapahtumapäivän yllätysvierailusta vastasi Lapin maisemista tuttu, hyvin kesynoloinen lintu, KUUKKELI!

dav

dav

dav

dav

Bookmark the permalink.

Comments are closed.