Jäsenillassa harjoiteltiin CCD-kuvausta

Warkauden Kassiopeian jäsenillan ohjelmassa oli 15.2.2018 CCD-kuvauksen harjoittelua SBIG STT-8300M kameralla ja Meade 16 ACF kaukoputkella. Mukana oli 13 jäsentä. Harjoittelimme kameran kiinnitystä, kaukoputken suuntaamista, kuvan fokusointia, guiderin käyttöä, tietenkin itse kohteiden kuvaamista sekä kuvien käsittelyä. Sää oli yllättäen melko suotuisa pitkän pilvisen jakson jälkeen. Kuvaus kohteina olivat Ajomiehen tähdistön avoinainen tähtijoukko M 37 ja Orion tähdistössä sijaitseva Hevosenpääsumu IC 434.

Ajomiehen tähdistössä sijaitseva avonainen tähtijoukko M37 kuvattiin RGB-suotimilla, kutakin 3×60 sekunnin valotuksella. Kohde sijaitsee noin 4 500 valovuoden päässä Maasta ja siinä on kaikkiaan noin 500 tähteä.

Orionin tähdistössä sijaisteva Hevosenpääsumu IC 434 on pimeä kaasusumu. Etäisyyttä kohteeseen on noin 1 500 valovuotta. Tätä kohdetta kuvattiin 3×600 sekunnin valotuksella H-alfa suotimella.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.