Perseidien tähdenlentoja tulevana viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna (12.-13.8.) on mahdollisuus havaita yhtä näyttävimmistä vuosittaisista tähdenlentoparvista, eli Perseidejä.

Vuosittaisista tähdenlentoparvista juuri perseidit ovat yksi näyttävimmistä. Harvoin aktiivisuus (tähdenlentoja per tunti) on kuitenkaan kovinkaan suuri verrattuna joihinkin aiempiin tähdenlentoparviin (esimerkiksi legendaarinen Leonidit 2000-luvun alussa). Perseidien etuna on se että se on yksi tasaisimmista tähdenlentoja tuottavista tähdenlentoparvista vuosi vuoden jälkeen. Lisäksi ajankohta on otollinen, kun maassa ei ole vielä lunta ja illat sekä yöt alkavat olemaan jo aika pimeitä. Tänä vuonna valitettavasti Kuu saattaa tehdä himmeimpien perseidien havaitsemisesta haasteellista, mutta jos valitsee havaintopaikan niin, että saa hieman blokattua Kuuta vaikkapa puun yms. taakse, voi parantaa mahdollisuuksiaan tähdenlentojen havainnoinnissa.

Lisätietoa aiheesta löytyy mm. Tähtitieteellinen yhdistys Ursan nettisivuilta.

Perseidi vuonna 2016. Kuva: Warkauden Kassiopeia.

Tagged , , , . Bookmark the permalink.

About Harri Haukka

Harri Haukka on avaruustieteen ja -tekniikan diplomi-insinööri, kehityspäällikkö Ilmatieteen laitoksella, Warkauden Kassiopeian perustajajäsen ja Avaruusinsinööri-blogin ylläpitäjä. Yhteydenotot harri.haukka(a)kassiopeia.net

Comments are closed.